Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odnośnie sposobu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Moglibyście mi powiedzieć (Kieruję to pytanie do osób znających się na JAVA/pisaniu pluginów), jak mam zrobić, żeby gracz po wpisaniu /Gildia załóż <Nazwa gildii>, dostawał wiadomość "Założyłeś gildie <Nazwa gildii", oraz żeby WSZYSTKIE gildie widniały na chacie po wpisaniu /Gildia Lista.

Czy musiałbym stworzyć wszystko w osobnych klasach, musiałbym użyć HashMapy oraz, czy musiałbym stworzyć plik, w którym będą się zapisywały gildie(Wartość w HashMapie) i nick założyciela(Klucz w HashMapie).

Nie musicie mi pisać całego pluginu oraz kodu, wystarczy, że powiecie mi jak mam to zrobić, ponieważ gdy ustalam, że zmienna to wartość HashMapa, lecz nie wiem jak mam ustalić, żeby ta zmienna była argumentem do wpisania.. (ten argument to <Nazwa gildii>).

W skrócie:

Jak zrobić, żeby HashMap, który będzie zapisywać nazwę gildii, gracz musiał wpisać w komendzie /Gildia zaloz <Nazwa gildii>.

Oraz, żeby WSZYSTKIE nazwy gildii, były wyświetlane pod komendą /Goldia Lista.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffek?

Pomoże ktoś? :(

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

jak masz zamiar wszystko trzymać w mapkach itp... rzuć pisanie w Javie, Java to język OBIEKTOWY to oznacza że wszystko to obiekty które ze sobą w pewien sposób oddziałują, a ty możesz (i powinieneś) tworzyć własne obiekty - cały kod powinien zawierać pewnie tylko kilka statycznych klass/metod.

Większość kodu powinna opierać się jednak na obiektach... więc gildia też powinna być obiektem, ładowanym na stracie z configu, zapisywanym co jakiś czas i w onDisable...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...